CRISTIAN MINERAN

Cristian Mineran
CRISTIAN MINERAN
Partener Hasotti Mineran Serb si Asociatii Romania

Cristian Mineran, este seful departamenului de litigii si drept fiscal al Societatii civile de avocati Hasotti Mineran Serb si Asociatii avand o activitate de peste 12 ani in domeniul juridic. El a reprezentat clientii in fata instantelor romane si in fata instantelor arbitrale in litigii complexe de natura civila si comerciala, de natura fiscala prcum si in proceduri de insolventa. De asemenea, a dobandit o experienta relevanta in asistarea clientilor in litigiile penale cu implicatii fiscale.

Cristian este reprezentantul unor importante societati internationale emitente de moneda electronica si servicii de plata si a acordat consultanta pentru constituirea unor societati care au ca obiect de activitate schimbul de criptomonede cu monede traditionale efectuat in schimbul unui pret/comision si minarea de criptomonede.

Tema prezentarii

  • Stabilirea naturii juridice a criptomonedei – mijloc de plata sau simplu bun mobil dematerializat.
  • Efectele pe care le determina calificarea naturii juridice a criptomonedei: exercitarea si transferul dreptului de proprietate asupra acesteia; operatiunile juridice care pot fi realizate prin intermediul sau – contract de vanzare, contract de schimb, contract de imprumut, posibilitatea de a constitui obiect al contraprestatiei in cadrul altor tipuri de contracte cu titlu oneros. Efectele de natura fiscala in materia impozitului pe venit, impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata (TVA).
  • Necesitatea obtinerii unor autorizatii prealabile de la institutiile statului in vederea efectuarii unor operatiuni cu criptomonede – achizitionarea de bunuri sau servicii; schimbul cu alte bunuri sau servicii; schimbul cu monede traditionale si/sau valute.
  • Riscurile de natura penala referitoare la evaziune fiscala si spalare de bani pe care le pot implica operatiunile cu criptomonede, posibilitati de reducere sau de evitare a acestora.
  • In legatura cu toate aceste chestiuni vor fi prezentate si solutiile juridice gasite la nivel european precum si in anumite state extracomunitare, pentru calificarea criptomonedelor si a efectelor lor juridice.

Programul evenimentului